Kako održavati obuću?

Da bi obuća trajala što je duže moguće i zadržala svoju formu i sjaj potrebno je redovno održavanje. Gledajte da kupujete obuću od prirodne kože, kakvu proizvodi Gepard obuća jer je kvalitetnija i dugotrajnija. U zavisnosti od vrste kože održavanje se može neznatno razlikovati. U svakom slučaju su vam potrebni četka, krema ili sprej i sunđer za cipele.

Nikako ne prati obuću u veš mašini, niti sušiti na veštačkim izvorima toplote. Mokru obuću prebrisati suvom krpom i ostaviti da se osuši prirodnim putem.

Napa koža:

Kod obuće od NAPA kože prvo suvom krpom skinuti prljavštinu i prašinu, kao i stare slojeve kreme, a zatim naneti novi sloj kreme. Nakon toga obuću ostaviti da upije kremu i isčetkati.

Nubuk koža:

I u ovom slučaju prvo očistimo prašinu i prljavštinu krpom. Koristiti četku nameljenu za čišćenje nubuk kože ili gumice za brisanje. Preporučljivo je da se koristi sprej za impregnaciju kako bi se cipele zaštitile od probijanja vode u vlažnim periodima.

Velur koža:

Takođe prvo očistiti prljavštinu i prašinu. Koristiti posebne četke za velur kožu ili sunđer. Nakon čišćenja naneti sprej kao zaštitni sloj.

Lakirana obuća:

Prvo očistiti prašinu mekanom tkaninom, a zatim premazati kremom ili tečnošću za lakiranu obuću. Kremu ne smete nanositi četkom jer možete oštetiti gornji sloj obuće. Kada obuća upije kremu, koristiti mekanu tkaninu za poliranje.

Obuća za svaku priliku.

Vaš Gepard